Morotskakecupcakes

Bakade som sagt Morotskakecupcakes igår och de blev underbart goda. Tänkte jag skulle piffa dem lite så jag gjorde små morötter av marsipan. Visst blev dem gulliga? Det är riktigt roligt att jobba med marsipan och det piffar ju verkligen upp! Här har ni receptet om ni själva vill testa på att göra dem någon dag.
MOROTSKAKECUPCAKES 175° i 25-30 minuter
2 stora morötter
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk salt
200 gr rumstempererat margarin
1 dl brunfarin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
GLASYR
150g filadelfiaost
3 dl florsocker (troligen lite mer för fastare form)
1 tsk citronjuice
Skala och riv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Rör socker och margarin pösigt i en annan skål. Vispa ner äggen och sedan mjölken. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt morötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten. Grädda och gör sedan glasyren. Blanda osten och florsocker med en gaffel till krämen och mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt cupcakesen svalna och bred sedan på glasyren.(Glasyren kan göras tjockare med med florsocker, tycker oftast den blir lite rinnig om man går helt efter recepten).
skriven
De är verkligen supersöta. Vad duktig du är!